Ázsiai kávé , tea

Az ázsiai kávé általában erősebb és keserűbb, mint a nyugati kávék. Az ázsiai országokban, mint például Vietnam, Malajzia, Thaiföld vagy Indonézia, az általuk főzött kávéban gyakran különleges ízesítők vannak, mint például fűszerek, tejszín vagy kondenzált tej.

Az ázsiai teák szintén nagyon változatosak, és különböző típusok léteznek, amelyek eltérőek lehetnek ízük, aroma és elkészítési módjuk tekintetében. Az ázsiai teák nagyon fontos szerepet játszanak az ázsiai kultúrában és gasztronómiában, és számos egészségügyi előnyt is hordozhatnak.


5termék 15

Ázsiai kávé: Vietnámi kávé: Jellemzően erős, sűrű és édes. A vietnámi kávét egy fém vagy műanyag készülékben, phin néven ismert kávéfilterben készítik, amely földi kávét lassan csöpögteti a koncentrált kondenzált teára. Gyakran jéggel is fogyasztják. Türk kávé (Törökország és Közép-Ázsia): Finom őrölt kávét főznek egy türkös készülékben, hagyományosan sáfránnyal és egy kis cukorral. Erősen koffeintartalmú, aromás ital. Yuan yang (Hongkong): Egy keverék a hagyományos kávéból és teából, gyakran tejjel és kondenzált tejjel készítve. Frappé változata is népszerű. Ázsiai tea: Zöld tea (Kína, Japán, Dél-Korea): Számos fajtája és változata van, a matcha (porszerű zöld tea) Japánban kiemelkedő. Gyakran fogyasztják étkezések után vagy ceremoniális formában. Chai (India): Erős fekete tea, amelyet fűszerekkel, például fahéjjel, gyömbérrel, szegfűszeggel és kardamommal ízesítenek. Tejjel vagy anélkül készülhet. Oolong tea (Taiwan, Kína): Félúton van a zöld és a fekete tea között, és különböző fokozatokban van pörkölve, ami változatos ízeket eredményez. Jasmine tea (Kína): Zöld tea, amelyet jasmin virágokkal illatosítanak. Frissítő, enyhe és kellemes ízű. Bubble tea (Tajvan): Tapiókagyöngyökkel készült tea, gyakran tejjel vagy teátászokkal ízesítve. Szívószállal tálalják. Pu-erh tea (Kína): Fermentált fekete tea, amely érik, ahogyan az idő múlik. Jellegzetes, erőteljes íze van. Herbál tea (Különböző Ázsiai Országok): Különböző gyógynövényekből készült teák, például menta, kamilla vagy gyömbér.