Mi az a pho ?
- hogyan kell főzni a marhahús tésztalevest ?
A marhahús tésztaleves közkedvelt és egyszerűen elkészíthető étel. A recept alapját kétféle hús adja: marhahús és sertéshús.
1. Először a marhahúsokat mossuk meg alaposan, és vágjuk kisebb kockákra. Tegyük félre.
2. Forraljunk fel egy nagy lábosban 4-5 liter vizet. Amikor felforr, adjuk hozzá a marhahúst, és főzzük kb. 40-50 percig.
3. Közben, vágjuk fel a sertéshúst kisebb kockákra. Tegyük egy lábosba, és főzzük kb. 30 percig.
4. Ha a marha és a sertés is megfőtt, adjuk hozzá a sertéshúsos lábosból a forró főzőlevélhez.
5. A lábosban lévő húsokhoz adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott zöldségféléket (pl. hagyma, sárgarépa, zeller, petrezselyem).
6. Egy kis sóval, borssal, fűszerekkel ízesítsük, és még 10-15 percig főzzük.
7. Végül, a tésztát is adjuk hozzá, és főzzük további 15-20 percig.
8. Kész is van az ínycsiklandó marhahús tésztaleves!
- hogyan kell főzni a csirke tésztalevest ?
1. Először is, melegítsünk elő egy nagyobb lábasban 2 evőkanálnyi olajat.
2. Adjunk hozzá 2-3 gerezd fokhagymát és 1/2 csésze aprított hagymát. Süssük meg körülbelül 5-6 percig addig, amíg a hagyma átlátszó nem lesz.
3. Adjunk hozzá 2 csésze aprított húsos csirkecombot és pirítsuk meg körülbelül 8-10 percig.
4. Öntsünk hozzá 2 csésze csirkealaplét és 1 csésze száraz tésztalevest.
5. Tegyünk bele 1 evőkanálnyi sót, 1/2 teáskanálnyi borsot és 1/4 teáskanálnyi őrölt köményt.
6. Keverjük össze, fedjük le és lassú tűzön főzzük körülbelül 25-30 percig, amíg a tészta meg nem puhul.
7. Kész is van! Kínáljuk melegen.