blog

A Tom Yum egy híres thai leves, amelyet általában kagylóval vagy tigrisrákkal készítenek, és rendkívül aromás, fűszeres és savanykás íze van. Íme egy egyszerű recept, hogyan készítheted el otthon:

Az instant tészta egy gyorsfőző tésztafajta, amelynek előkészítése és főzése nagyon rövid időt vesz igénybe. Az instant tészták gyakran félkész vagy egészen kész formában kaphatók, és csak forró vízzel kell őket összekeverni a fogyasztás előtt. A gyors főzési idő miatt a főtt instant tészta általában kevésbé roppanós és puha, mint a hagyományos tészták.

Mi az a sushi ? 
A sushi japán étel, amely rizst, halat vagy zöldségeket, valamint egy algalevélbe tekerve készül. A rizst jellemzően rizsvinegárral, cukorral és sóval ízesítik. A sushi sokféle formában készülhet, például tekercs formájában (maki sushi), vagy rizst töltött, rántott hal vagy zöldség formájában (uramaki, temaki). A sushi a világ számos országában népszerű étel, amelyet általában friss halakkal, zöldségekkel és fűszerekkel készítenek, és szójaszósszal, wasabi-val és pickled ingekkel tálalnak.

 

A pho egy vietnámi leves, ami rizs tésztából, szárnyas húsból és zöldségekből áll. Sok esetben fűszeres húslevessel is készítik, és a fűszerek változhatnak. A pho többnyire friss korianderrel, fokhagymával, szójaszósszal, citromlével, chili paprikával és hoisin mártással tálalják.