Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/253-2998

blog

A kimchi egy hagyományos koreai erjesztett étel, amely általában káposztából vagy más zöldségekből készül. A káposzta vagy más zöldségek apróra vágva, sózva és erjesztett chilipaprika, fokhagyma, halászati ​​szósz és más ízesítők hozzáadásával készül. A fermentációs folyamat során az ízek összekeverednek, és a kimchi savanykás, pikáns és enyhén csípős ízű lesz. A kimchi fontos része a koreai konyhának és általában kíséretként szolgál más ételekhez.

Az instant tészta egy gyorsfőző tésztafajta, amelynek előkészítése és főzése nagyon rövid időt vesz igénybe. Az instant tészták gyakran félkész vagy egészen kész formában kaphatók, és csak forró vízzel kell őket összekeverni a fogyasztás előtt. A gyors főzési idő miatt a főtt instant tészta általában kevésbé roppanós és puha, mint a hagyományos tészták.

Mi az a sushi ? 
A sushi japán étel, amely rizst, halat vagy zöldségeket, valamint egy algalevélbe tekerve készül. A rizst jellemzően rizsvinegárral, cukorral és sóval ízesítik. A sushi sokféle formában készülhet, például tekercs formájában (maki sushi), vagy rizst töltött, rántott hal vagy zöldség formájában (uramaki, temaki). A sushi a világ számos országában népszerű étel, amelyet általában friss halakkal, zöldségekkel és fűszerekkel készítenek, és szójaszósszal, wasabi-val és pickled ingekkel tálalnak.

 

A pho egy vietnámi leves, ami rizs tésztából, szárnyas húsból és zöldségekből áll. Sok esetben fűszeres húslevessel is készítik, és a fűszerek változhatnak. A pho többnyire friss korianderrel, fokhagymával, szójaszósszal, citromlével, chili paprikával és hoisin mártással tálalják.