Készítse el saját sushiját otthon

Mi az a sushi ?
A sushi japán étel, amely rizst, halat vagy zöldségeket, valamint egy algalevélbe tekerve készül. A rizst jellemzően rizsvinegárral, cukorral és sóval ízesítik. A sushi sokféle formában készülhet, például tekercs formájában (maki sushi), vagy rizst töltött, rántott hal vagy zöldség formájában (uramaki, temaki). A sushi a világ számos országában népszerű étel, amelyet általában friss halakkal, zöldségekkel és fűszerekkel készítenek, és szójaszósszal, wasabi-val és pickled ingekkel tálalnak.
sushi hozzávalók
A sushi készítéséhez alapvetően a következő hozzávalókra lesz szükség:
- Sushi rizs
- Rizsbort
- Cukor
- Só
- Rizsvinegár
- Sushi Nori algalevél
- Szeletelt zöldségek (pl. avokádó, uborka, gomba)
- Hal vagy rák
- Wasabi
- Szójaszósz
- Gyömbér
Ezen kívül más extra hozzávalók is felhasználhatóak, például:
- Fűszerek (pl. furikake vagy szezámmag)
- Szójaszósz
- Wasabi
- Stílszerűen gari (savanyú uborka)
hogyan készítsünk sushi rizstekercseket ?
A sushi rizstekercsek készítéséhez először el kell készíteni a sushi rizs. A rizst át kell mosni, majd egyenlő arányban vízzel és rizsbort kell önteni rá. Forraljuk fel, majd fedjük le és hagyjuk állni 15 percig. Közben készítsük el a vinegár öntetet a rizsre: keverjük össze egy kanál cukrot, egy kanál sót és 3 evőkanál rizsvinegárt. Amikor a rizs kihűlt, keverjük hozzá az öntetet.
Ezután szórjunk szeletelt zöldségeket, halat vagy rákot a rizsre, majd tekerjük fel a rizst egy nori algalevélbe. A tekercseket vágjuk fel egyenletes darabokra, és szolgáljuk fel wasabi, sojászósszal és pickled ingekkel.