Rizs, tészta
Rizs és tészta két alapvető gabonaféle, amelyek számos konyhában és étrendben megtalálhatók. Mindkettő széles körben felhasználható és könnyen elkészíthető. Nézzük meg őket részletesebben:
20termék
Rizs:
Tápanyagtartalom: A rizs főként szénhidrátokból áll, de tartalmaz kis mennyiségű fehérjét is. A barna rizs rostban is gazdagabb, mint a fehér változat.
Típusok: Fehér rizs, barna rizs, basmati rizs, jázmin rizs, parbolizált rizs, stb.
Felhasználás: Rizst különböző főételekhez használnak, mint például curry, pörkölt, sushi, paella. A különböző típusok eltérő textúrájúak és ízűek lehetnek.
Tészta:
Tápanyagtartalom: A tészta szintén elsősorban szénhidrátokból áll, de a teljes kiőrlésű tészta több rostot tartalmaz. Tartalmazhat kis mennyiségű fehérjét is.
Típusok: Spagetti, penne, fusilli, lasagne, gnocchi, és számos más típus létezik.
Felhasználás: Tésztát sokféleképpen elkészíthetünk: olasz tésztaszószokkal, bolognai raguval, pestóval, vagy különböző szószokkal és zöldségekkel.