Risz, panírmorzsák

Az ázsiai rizs sokféle lehet, attól függően, hogy melyik ország vagy régió konyhájából származik, és milyen fajtájú rizsből készül. Az ázsiai rizsfélék között a legnépszerűbbek a jazmin rizs, a basmati rizs, a sushi rizs, a klebreis (ragacsos rizs), az arborio rizs (rizottóhoz), a gluténmentes rizs stb.

A panírmorzsa egy olyan keverék, amelyet a hús, zöldség vagy hal panírozásához használnak. A panírmorzsa fő összetevői a kenyérmorzsa, liszt, fűszerek és só. Az elkészítése egyszerű: a kenyérmorzsát és a lisztet összekeverik, majd hozzáadnak fűszereket, mint például oregánó, bazsalikom, fokhagyma, paprika vagy bors. Ezt követően a húst, zöldséget vagy halat általában előbb lisztbe forgatják, majd tojásba mártják, és végül a panírmorzsába forgatják. Az elkészített ételt sütőben vagy serpenyőben aranybarnára sütik.


17termék 117

Rizs elkészítése: Mérés és megmosás: Mérjük le a kívánt mennyiségű rizst, majd alaposan mossuk meg hideg vízzel, amíg a víz áttetsző nem lesz. Főzés: Helyezzük a rizst egy lábasba, és adjunk hozzá két rész vizet minden egy rész rizshez. Főzzük a vizet a rizzsel együtt, majd fedjük le, csökkentsük a hőt, és főzzük tovább, amíg a rizs megpuhul és magába szívja a vizet. Pihentetés: Ha elkészült, hagyjuk pihenni a fedő alatt néhány percig, majd villával lazítsuk fel a rizst. Panírmorzsa elkészítése: A panírmorzsa, vagy más néven zsemlemorzsa, egy könnyen elkészíthető bevonó, amellyel húst, halat vagy zöldségeket lehet panírozni. Az alapvető elkészítési mód: Zsemlemorzsa elkészítése: Tegyünk friss vagy száraz zsemlét/zsemlét vagy kenyérmorzsát egy konyhai robotgépbe, majd őröljük addig, amíg morzsás állagúvá válik. Fűszerezés: Adjunk hozzá ízlés szerinti fűszereket a zsemlemorzsához. A só, bors, fokhagymapor, hagymapor, szárított fűszerek mind jó választások lehetnek. Panírozás: A panírozáshoz először mártsuk meg az elkészítendő ételt egy kis lisztben (ízlés szerint sózva és borsozva), majd mártsuk meg a tojásban. Végül forgassuk meg a fűszerezett zsemlemorzsában, ügyelve arra, hogy az étel minden oldala be legyen borítva a morzsával. Sütés vagy sült: A panírozott ételt süssük vagy süssük ki forró olajban a kívánt állag eléréséig.