Kérdése van ? Hívjon minket ! H-P: 10:00-18:00

+36-30/253-2998

info@vinkindiszkont.hu

ingyen szállítás foxpost csomagautomata 25.000 ft felett

 

Risz, panírmorzsák

Az ázsiai rizs sokféle lehet, attól függően, hogy melyik ország vagy régió konyhájából származik, és milyen fajtájú rizsből készül. Az ázsiai rizsfélék között a legnépszerűbbek a jazmin rizs, a basmati rizs, a sushi rizs, a klebreis (ragacsos rizs), az arborio rizs (rizottóhoz), a gluténmentes rizs stb.

A panírmorzsa egy olyan keverék, amelyet a hús, zöldség vagy hal panírozásához használnak. A panírmorzsa fő összetevői a kenyérmorzsa, liszt, fűszerek és só. Az elkészítése egyszerű: a kenyérmorzsát és a lisztet összekeverik, majd hozzáadnak fűszereket, mint például oregánó, bazsalikom, fokhagyma, paprika vagy bors. Ezt követően a húst, zöldséget vagy halat általában előbb lisztbe forgatják, majd tojásba mártják, és végül a panírmorzsába forgatják. Az elkészített ételt sütőben vagy serpenyőben aranybarnára sütik.


17termék 117

Rizs elkészítése: Mérés és megmosás: Mérjük le a kívánt mennyiségű rizst, majd alaposan mossuk meg hideg vízzel, amíg a víz áttetsző nem lesz. Főzés: Helyezzük a rizst egy lábasba, és adjunk hozzá két rész vizet minden egy rész rizshez. Főzzük a vizet a rizzsel együtt, majd fedjük le, csökkentsük a hőt, és főzzük tovább, amíg a rizs megpuhul és magába szívja a vizet. Pihentetés: Ha elkészült, hagyjuk pihenni a fedő alatt néhány percig, majd villával lazítsuk fel a rizst. Panírmorzsa elkészítése: A panírmorzsa, vagy más néven zsemlemorzsa, egy könnyen elkészíthető bevonó, amellyel húst, halat vagy zöldségeket lehet panírozni. Az alapvető elkészítési mód: Zsemlemorzsa elkészítése: Tegyünk friss vagy száraz zsemlét/zsemlét vagy kenyérmorzsát egy konyhai robotgépbe, majd őröljük addig, amíg morzsás állagúvá válik. Fűszerezés: Adjunk hozzá ízlés szerinti fűszereket a zsemlemorzsához. A só, bors, fokhagymapor, hagymapor, szárított fűszerek mind jó választások lehetnek. Panírozás: A panírozáshoz először mártsuk meg az elkészítendő ételt egy kis lisztben (ízlés szerint sózva és borsozva), majd mártsuk meg a tojásban. Végül forgassuk meg a fűszerezett zsemlemorzsában, ügyelve arra, hogy az étel minden oldala be legyen borítva a morzsával. Sütés vagy sült: A panírozott ételt süssük vagy süssük ki forró olajban a kívánt állag eléréséig.