Risz, panírmorzsák
Az ázsiai rizs sokféle lehet, attól függően, hogy melyik ország vagy régió konyhájából származik, és milyen fajtájú rizsből készül. Az ázsiai rizsfélék között a legnépszerűbbek a jazmin rizs, a basmati rizs, a sushi rizs, a klebreis (ragacsos rizs), az arborio rizs (rizottóhoz), a gluténmentes rizs stb.
A panírmorzsa egy olyan keverék, amelyet a hús, zöldség vagy hal panírozásához használnak. A panírmorzsa fő összetevői a kenyérmorzsa, liszt, fűszerek és só. Az elkészítése egyszerű: a kenyérmorzsát és a lisztet összekeverik, majd hozzáadnak fűszereket, mint például oregánó, bazsalikom, fokhagyma, paprika vagy bors. Ezt követően a húst, zöldséget vagy halat általában előbb lisztbe forgatják, majd tojásba mártják, és végül a panírmorzsába forgatják. Az elkészített ételt sütőben vagy serpenyőben aranybarnára sütik.